fbpx

ȘAPTE MITURI DESPRE PALEȚII DIN LEMN

Există mai multe lucruri pe care mulți, chiar și cei care cumpără ambalaje pentru mărfuri, au uneori păreri eronate despre paleții din lemn. Astfel, dorim să risipim aceste mituri.

Toți paleții sunt la fel

Foarte mulți potențiali clienți cred că toți paleții sunt la fel. Însă acest lucru nu este adevărat. Există mai multe tipuri de paleți, inclusiv aceștia diferă în ceea ce privește numărul de plăci și parametri, cum ar fi dimensiunile și sarcina suportata. Toți acești parametri sunt extrem de importanți pentru producătorii de mărfuri care utilizează paleții pentru transport și depozitare.

Paletul este un ambalaj primitiv

Ei bine, ce poate fi dificil aici? Am tăiat câteva scânduri, am bătut câteva cuie și gata! De fapt, nu e chiar așa.

În primul rând, paleții de calitate trebuie să îndeplinească anumite standarde. Pentru Uniunea Europeană standardul adoptat este EPAL sau Euro palet.

În al doilea rând, paleții pot fi o soluție de ambalare complexă și de înaltă tehnologie. De exemplu, compania RIKIPAL dezvoltă paleți de orice complexitate și diverse modele, în funcție de cerințele clientului: dimensiune, tip de marfă, sarcina suportată etc.

Paletul este fabricat din resturi de lemn

Există paleți din lemn fabricați din resturi de lemn? Desigur că nu! Deși la sfârșitul ciclului său de viață paleții se pot transforma într-o grămadă de „gunoaie”, fabricarea paleților începe cu alegerea cherestelei potrivite. Trebuie menționat faptul că materialele utilizate pentru a produce paleții pot fi folosite pentru a crea mobilier, nisipiere, căsuțe pentru câini sau pisici etc. Dorim să remarcam faptul că majoritatea paleților fabricați de RIKIPAL SRL  se produc din cherestea de conifere, din import, de înaltă calitate. Pe când 90% din producătorii de paleți din R. Moldova produc paleții din cherestea din plop în principal – acești paleți sunt de unică folosință, din motivul proastei calități a cherestelei care nu este prevăzută pentru așa gen de produse.

Paleții sunt confecționați din lemn ieftin

Așa cum am menționat mai sus, paleții sunt fabricați din lemn de înaltă calitate. Există o gamă largă de lemn folosit pentru fabricarea de paleți, cel mai popular fiind pinul și stejarul.

Cu toate acestea, cheresteaua depinde în mare măsură de mai mulți factori, inclusiv: disponibilitatea lemnului, costul materialelor, regiunea în care se află producția etc.

Paleții din lemn nu sunt siguri

Desigur, acesta este un mit! Conform standardelor acceptate la nivel internațional, inclusiv a celor europene, lemnul utilizat pentru producția de paleți este tratat termic, ceea ce face ca lucrarea cu el să fie complet sigură.

Paleți – ambalaje standardizate

Nu este adevărat că paleții sunt standardizați în întreaga lume. Există mai multe standarde în lume, dintre care cele mai populare sunt cele adoptate de UE și America de Nord.

Paleții din plastic sunt mai buni decât cei din lemn

Cu siguranță nu este cazul să aveți o astfel de părere. Aici vom oferi doar două argumente: mentenabilitate și prietenie cu mediul. Spre deosebire de paleții din plastic, paleții din lemn pot fi reparați (Rikipal SRL oferă serviciul de reparație a paleților), prelungind ciclul de viață al acestui tip de ambalaj și, în consecință, economisind bani. În al doilea rând, ambalajele din lemn sunt ecologice și spre deosebire de plastic, pot fi reciclate fără a afecta mediul. Astăzi reciclarea nu este doar o oportunitate de a scăpa de ambalajele inutile, ci un element de cost care poate fi economisit semnificativ.

Sperăm ca aceste 7 mituri prin aceste informații au fot spulberate. Atunci când procurați paleții din lemn pentru produsele Dvs. cumpărați și soluții logistice care asigură calitatea mărfurilor pe care o depozitați sau transportați- RIKIPAL – totul pentru paletizare!!!

Timp de zece ani Rikipal a reciclat peste 2 milioane de paleți fapt ce a salvat de la tăiere mai mult de 120 mii de copaci, ceea ce reprezintă peste 100 hectare de păduri. Compania face parte dintr-un holding Internațional și este cea mai mare și competentă în reciclarea paleților din lemn în Republica Moldova.

© Rikipal 2015-2021