fbpx

EXPORTAȚI MĂRFURILE FĂRĂ MITĂ. TRATEAZĂ TERMIC PALEȚII DIN LEMN LA RIKIPAL SRL

Săptămâna aceasta trei funcționari de la ANSA au fost reținuți de CNA. Aceștia ar fi eliberat certificate fitosanitare contra mită, informează zdg.md.

Potrivit actului de sesizare, în perioada 2017-2021 inclusiv, angajații de la Direcția Municipală pentru Siguranța Alimentelor din Chișinău, a ANSA, ar fi perceput sistematic sume de bani, sub formă de mită, de la agenții economici, pentru urgentarea obținerii certificatelor fitosanitare și altor acte permisive și de calitate, fără ca marfa destinată exportului să fie supusă unui control detaliat. Funcționarii ar fi eliberat, cu abateri, certificate pentru diferite categorii de mărfuri, precum fructe, legume, cereale, ambalaje din lemn etc.

Compania RIKIPAL condamnă acțiunile funcționarilor și stimularea concurenței neloiale prin aceste fapte din acest domeniu.

Pentru al doilea an consecutiv suntem o companie cu acte în regulă în ceea ce privește tratarea termică a ambalajelor din lemn. Astfel, suntem unica companie din Republica Moldova producătoare de paleți din lemn care dispune de instalație proprie pentru prelucrare termică, conform standardul internațional IPPC – ISPM15.

Normele de tratament termic înlătură definitiv dăunătorii din interiorul lemnului. Aceste lucrări permit accesul pe piețele internaționale ale mărfurilor DVS. pentru că emitem Certificat de tratament termic, care se prezintă beneficiarilor finali, în vama sau organelor de control.

Siguranța controlului fito sanitar la export începe de la prelucrare termica a ambalajelor din lemn la Rikipal.

Pentru detalii accesați www.rikipal.md sau apelați Departamentul vânzări: (+373) 79-70-50-55

© Rikipal 2015-2021